Paradoxen i att vara prestigelös

Prestigelös måste vara 2020-talets No.1 egenskap. I alla fall bland rekryterare. Men hur är man egentligen när man är prestigelös? Det första som kommer upp på synonymer.se är anspråkslös… Känns väl spontant som ett måttligt attraktivt karaktärsdrag. På Wikepedia beskrivs en prestigelös person som en som har låga krav och är lättsam. Undertexten kan tolkas som att ”du ska inte tro att du är något”. Detta ska sedan ställas i relation till resten av kravspecen som ofta uppmanar till att dra egot till sin spets. 

Att passa in i en jobbprofil är sannerligen en paradox. Lite som att lägga två timmar på att sminka sig för att se osminkad ut, eller att klä sig i moderiktiga väl kombinerade ”myskläder” för att ge ett avslappnat intryck.

Ett favoritcitat från Dolly Parton får avsluta denna hobbyanalys:

”Om ni visste hur dyrt det är att se så här billig ut”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s