En stad i staden

055

Att kliva in genom Himmelska Fridens Port är som att kliva in i en annan värld. Innanför den nio meter höga muren rymmer inte mindre än 74 hektar mark indelad i olika sektioner. Ju närmre mitten man kommer desto närmre kommer man de forna kejsarnas mest privata bostäder. Hjärtat i Förbjudna Staden, isolerad och skyddad från omvärlden. Att detta upphörde för mindre än 100 år sedan känns helst overkligt. De väldiga salarna, de magnifikt smyckade palatsen och innegårdarna för tankarna till sagor om prinsar och prinsessor eller till något som hände för länge länge sedan. Så länge sedan att man tillslut inte vet om det är verklighet eller myt. Men det är inte länge sedan detta var en förbjuden plats endast ämnad åt kejsaren och hans följe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s