Trogir

180

Endast 5 kilometer från flygplatsen i Split ligger Trogir. Den gamla staden utgör en egen liten ö omgiven av en ringmur. Att ta sig in här med bil visar sig vara mindre smidigt. Vi blir fast i en kaosartad korsning bakom en lastbil som stannat för att lassa av backar med flaskor. Helt plötsligt kommer vi varken framåt eller bakåt och har inget annat val än att vänta och vänta… Så, efter flera meningslösa försök att kommunicera med folk genom bilrutan eller att med vinkningar försöka få någon att vilja släppa förbi oss, uppenbarar sig plötsligt en lucka. Vi ser chansen och lägger gasen i botten. Äntligen inne. Nu återstår nästa problem, vart parkerar man? Vi lyckas hitta vårt hotell inklämt i en liten gränd och receptionisten guidar oss ut ur stan igen till en parkering på andra sidan. När denna procedur, som tagit halva dagen känns det som, äntligen är över kan vi lättade slå oss ner i en mysig liten gränd med en kall öl.

Trogir är med sina trånga gränder, kullerstenar, restauranger och butiker otroligt mysigt och vi känner direkt en ånger att vi endast sparat en halvdag åt denna sista etapp. Men det går ju att återvända. I mitten utav gamla stan stoltserar en vacker stenkyrka omgiven av trevliga uteserveringar och myller av turister som alla verkar hittat sin plats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s