Dubai från ovan

-- (45)

09.30 Helikoptern lyfter så lätt att jag inte ens hinner uppfatta när vi tappar kontakten med marken. Helt plötsligt befinner vi oss högt uppe i luften. Tillskillnad från ett flygplan så känns helikoptern lätt som en fjäder och kontakten med omgivningen mer direkt. Dubai är verkligen en plats som bör ses från ovan. Vad är The Palm om du inte kan se dess blad vila mot vattenytan. The world som tagit form strax utanför palmen är från havet sett bara högar med sand. Det är först när man får distans som man ser de små öarna som tillsammans ska bilda dagens världsbild. Vid strandkanten stoltserar Burj al arab med sitt segel och drar oundvikligen blickarna till sig. Bakom alla skyskrapor tar allt abrupt slut. Det tar slut där allt en gång började, vid böljande gyllengula sanddynor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s