Från nomadtält till en ding ding värld

149

En överlägsen majoritet av befolkningen består av inflyttade. Detta betyder för den sakens skull inte att de är medborgare utan får bo här så länge de kan försörja sig och inte begår några brott. I gengäld slipper de betala skatt och gatorna hålls fria från kriminalitet. Detta gör Dubai till en av världens säkraste platser. Många av de inflyttade från västländer som vi stöter på säger samma sak: ”man känner sig så säker här”. Detta tycks vara ett betydande argument varför många väljer att bosätta sig här.

Ursprungsbefolkningen, som består av ca 10%, är så gott som försörjda resten av livet av shejken. När de blir myndiga förses de med hus och bil och de flesta tycks inte arbeta. Vi får även berättat för oss att om de väljer att äkta en av ”sina egna” tilldelas de ännu mera rikedomar. Dock kan man inte beskylla dem för att ha valt detta liv. Att plockas från ett nomadtält i öken in i denna cirkus är kanske inte vad alla drömt om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s