”On the edge” i Villefranche

_MG_4387

Från Monaco tar vi tåget till Villefranche, en liten by ett stopp innan Nice. Crepes och ett glas rose nere vi strandkanten känns som ett uthärdigt sätt att summera dagen. Vi bestämmer oss sedan för att vandra längs med havsbandet tillbaka till Nice. Det finns en stig utstakad på utsidan av klippvägen för detta ändamål. Att det först är avspärrat så att vi får klättra över ett rep för att komma på stigen borde ju varit varningsklocka nog, men vi traskar glatt på. Den kargiga klippväggen och havet som slår emot med full kraft gör landskapet dramatiskt och härligt levande. Efter ett tag börjar vågorna dock nå lite väl högt och liksom sveper bort stigen. En mindre bergsbestigning krävs för att komma högre upp och ungå att dras med ner i vågorna. Nu börjar vi seriöst tvivla på att detta var en bra ide. Vi vet inte vad som väntar runt hörnet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s