Vandring Monterosso – Vernazza

IMG_5090

Cinque Terre är ju som gjort för att vandra och upplevelsen känns inte komplett förrän vi bockat av detta från listan. Vi väljer en morgon när det är lite mulet och lite svalare att påbörja vandringen mellan Monterosso och grannbyn Vernazza. Denna sträcka är ca 3 kilometer lång och av medelsvår grad. För att vandra mellan byarna krävs att man löser ett ”passerkort”. Det gör vi på turistcentrat i Monterosso. Vi hinner inte många meter förrän molntäcket spricker upp och solen gör värmen mer intensiv för varje steg. Gör vandringen jobbigare, men utsikten än mer slående. Vi har även blivit förvarnade att bunkra upp med vatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s