Walking safari

Solen kommer smygande över horisonten och vi vaknar upp till en ny dag. Det har varit en något turbulent natt, då vi väckts av en elefant (tror vi) som dundrat utanför vårt tält. Lät som att hela vår terrass och närliggande träd höll på att skövlas. Kittlande, men erkänner att jag samtidigt blev livrädd. Försökte tända lyset för att se ut, men då Eagle View arbetar mycket med hållbarhet och inte slösar på resurserna så stängs elen på natten. Så vi låg stilla i mörkret och väntade tills ljudet och skakandet tillslut avtog.

På morgonen möts vi av Steve och två andra massajguider. Det har blivit dags för ”Walking safari”. Av säkerhetsskäl så väntar man till solen är helt uppe innan man får lov att ge sig ut. Betyder att riskerna minskar, dock även chansen till att se djur. Vi blir hämtade med bil för att ta oss första sträckan ner, då det rapporterats om en elefant som stökat bland tälten i natt (så det var så).

Vi blir avsläppa från jeepen och fortsätter till fots. Vi blir upplysta om vilka som är de tre farligast djuren att möta samt vad vi ska göra i en sån situation: Lejon – ställa oss tätt tillsammans i en klunga så att vi liknar en stor fiende, Buffel – klättra upp i ett träd eller spela död, Elefant – känn hur vinden blåser och spring åt andra hållet. Dock lyser dessa tre med sin frånvaro, och vi får njuta av fredliga zebror och gnuer på nära håll i stället. Kanske inte så spännande som man föreställt sig, men i denna stund är jag helt nöjd och har jag ingen önskan om att se något större eller farligare. Har nog aldrig känt mig så liten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s