Berikande ”cowdust tour” och nära döden upplevelse

IMG_1907

Vi möts 07:00 i receptionen för att ge oss ut på ”cowdust tour”. Detta menas med att man åker ut i gryning eller skymning. Vi åker i jeep ut i naturen. Det är i slutet på en bra monsunperiod vilket gör att det är otroligt grönt och ger ett friskt intryck såhär på morgonkvisten. Längs vägen ser vi några kor, apor och en och annan påfågel. Vi får veta att det även finns vilda leoparden här i området… Fast det syns sällan till då de är skygga av sig, kanske lika bra det… Tigrar finns här också fast endast i ett reservat en bit bort. Här kan man åka på tigersafari när det är säsong.

Vi åker in i byn Ajabgarh som håller på att vakna till liv. Vi ser folk samlas vid de brunnar som finns och tvätta sig. Byborna är glada och vi får stor uppmärksamhet då vi kör igenom. Barn kommer springande från alla håll, vinkar och ropar och alla vill de vara med på kort. Även de äldre hälsar glatt när vi kör förbi. Ingen tigger utan de verkar bara ärligt glada. De verkar välmående och lyckliga. Känslorna är många och vi blir alla lite glansiga i ögonen. De bor i små hyddor, de flesta har djur på tomten. Vi kör förbi en låg större byggnad, detta är byns skola. När vi kommer tillbaks till hotellet är vi upprymda och är överens om att detta var resans höjdpunkt. Detta var på riktigt!

Efter ett dopp i poolen och en god lunch lämnar vi Amanbagh för att åka tillbaks upp Delhi. Denna bussresa blir lite av en chock efter det harmoniska dygn vi just upplevt. Trafiken är ett totalt kaos och vi har fler än en ”nära döden upplevelse” Efter ett tag slutar jag att titta framåt utan nöjer mig med att spana ut genom sidofönstret. Då kan jag i alla fall inbilla mig att läget är någorlunda mer stabilt. I alla fall tills någon i bussen skriker i högan sky och bussen tvärnitar…

5-6 timmar senare är vi framme vid Delhis flygplats. En något tröttsam bussresa och man är lagom sugen att sätta sig på ett plan i lika många timmar till. Skulle nog rekommendera att man flyger sista etappen Jaipur – Delhi. Dehlis flygplats når inte upp till våra förväntningar, här finns ingenting! Så det blir en ganska trist väntan efter allt stök att ta sig igenom alla kontroller. Men vad gör det när vi haft en sådan fantastisk resa! Jag stiger på planet mot Helsingfors med en känsla av att mitt liv har blivit berikat lite ytterligare och jag känner mig ännu mer sugen på att resa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s