En oas i Rajastans djungel

IMG_1924

Denna förmiddag får vi ett par timmar över att njuta av poolen på hotellet. Vi kör sedan en kort etapp till Shiv Vilas för hotellvisning och lunch.

Nu återstår en sista destination på schemat – byn Ajabgarh. Vi lämnar Jaipur bakom oss, efter en bit svänger vi in på en smal grusväg, sedan bär det av på en ca 2 timmars bussresa ut i djungeln. Vi ser människor i färggranna kläder vandra i grupper längs vägkanten. Vissa spelar musik och de ser ut att vara på vallfärd någonstans. Vi får veta att de tillhör Hare Krishna och att de är på väg till ett tempel som ligger här mitt ute skogen. Efter ytterligare en timmes körning med bussen passerar vi templet på höger sida. Kan ju bara föreställa oss hur lång tid det tar att vandra hit ut… Efter vi passerat templet avtar människorna och vi börjar undra vart vi egentligen är på väg. Men tillslut skymtar vi något mellan trädtopparna – Amanbagh. På något konstig sätt lyckas denna lyx-anläggning passa in alldeles utmärkt mitt i detta naturscenario. Hotellet består av flera låga byggnader i behagliga naturfärger. Här har man satsat på smakfull lyx i en lugn och harmonisk miljö. Detta är en plats att finna sig själv! Vi möts av hotellets två managers: Robyn som är från Nya Zeeland och hennes indiske man. Robyn har arbetat som ambassadör för Nya Zeeland i 27 år och har nu funnit sin plats här ute, i Rajastans djungel. Vissa människor räcker ett kort möte med för att det ska ge ett bestående intryck som man sedan alltid minns. Robyn är en sådan person och vi känner oss enormt välkomna. Vi blir var och en visade till våra rum. Mina ögon vidgas till det dubbla när jag kliver in genom första porten som leder till min egen utegård med utsikt över poolen och bergen i bakgrunden. Rummet är som en stor sal med panoramafönster och fin inredning. Det finns ingen TV utan här ska man bara vara och njuta av naturens alla ljud och intryck. Efter vi installerat oss bjuds vi på ännu en fin middag utomhus. Några i gruppen har dessvärre drabbats av ”Delhi-belly”, men hotellets egen läkare förser dem med några dunderkurer.

Amanbagh har 40 rum och 250 anställda! Detta medför naturligt en suverän service, men på ett mycket diskret och proffsigt sätt. Man får ingen känsla av folk som springer omkring och passar på varje steg man tar utan allt man önskar bar finns där. Närmar man sig poolen har man en solstol uppbäddad med kudde, handduk och fruktdrink vid sidan innan man hinner blinka. Man begriper inte hur det gick till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s