Sagolika ”Pink City!

IMG_1824

Denna dag har det blivit dags att upptäcka Jaipur – Pink City. Som namnet avslöjar så består staden mestadels av enhetligt rosa byggnader. Jaipur ligger mitt i Tharöknen – 430 meterovan havsytan. Bergskedjan Aravali som omger oss sägs vara den äldsta på vår planet. Hela staden är byggt som ett monument och de kungliga palatsen och Maharajans närvaro gör att det är som taget ur en saga. Vi besöker City Palace där Maharajan även har sin privata bostad. Denna del av byggnaden är krämfärgad, vilket betyder att endast inbjudna får gå in. Resten av palatset har rosa fasader vilket betyder att allmänheten får vistas här. Efter detta åker vi vidare mot Amber Fort. Här får vi sista biten byta ut bussen mot jeep för att ta oss upp. Här uppifrån har man en bra utsikt över det gamla Jaipur. Vi vandrar runt ett tag och beundrar denna gamla men välbevarade byggnad. Detaljerna är många och det är mycket att ta in. Vår guide Amitab som varit med oss under hela resans gång leder oss igenom denna svunna värld.

Indien är ju känt för sina vackra tyger i alla regnbågens färger och vi gör et kort stopp i en stor butik för att inhandla sjalar, dukar, kuddfodral eller vad som faller oss i smaken.

Denna kväll blir vi körda till Samode, ett personligt och charmigt litet hotell där varje rum har sin egen karaktär och sin egen själ. Vi blir välkomnade med en drink vi poolen följd av en fantastisk middag i trädgården. Ökenklimatet i denna region gör att klimatet är lite svalare och behagligare så vi kan sitta ute. Middagen serveras på stora fat med massa små skålar, varje skål innehåller en maträtt. Många smårätter verkar vara typiskt, det har vi fått ganska genomgående, men detta var ett extra roligt sätt att få det serverat på. Lamm och kyckling är det kött man äter generellt i Indien, annars är det vegetariskt som gäller. En hindu får inte lov att döda någon levande varelse, så alla djur slaktas av muslimer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s