Himelska Taj Mahal och svindlande höjder från elefantryggen

IMG_1712

Uppstigning 05:00 för att besöka Taj Mahal. När de öppnar 06:00 är vi på plats och som utlovat slipper vi vandra i ett folkhav och värmen känns näst intill behaglig. Har man tur så är det riktigt klart väder och man får se solen gå upp över palatset. Denna morgon är det lite disigt, men det hindrar inte ögonblicket från att vara magiskt. Vid första anblicken av detta mästerverk får man nästan känslan av att det svävar. Läget gör att det ser ut att bara vara oändlig himmel i bakgrunden. Detta monument, som lät byggas av Shah Jahan till minne av sin älskade hustru, tog 20 år att färdigställa och krävde över 20.000 man och 1.000 elefanter som fraktade den vita marmorn från världen över. Vi vandrar still omkring i trädgården som Shah Jahan lät döpa till ”Paradise”, och visst får man en viss andlig känsla.

Efter denna speciella upplevelse i gryningen åker vi tillbaks till hotellet för frukost. Efter vi sedan checkat ut lämnar vi Agra och styr vidare mot ”tredje hörnet” – Jaipur (Pink City). Vi gör ett stopp i orten Bharatpur for lunch på Laxmi Vilas Palace. Detta är ett mindre enklare hotell, men med härlig atmosfär o det där ”typiskt indiska” som vi efterlyst sitter i väggarna.

Mätta och belåtna åker vi vidare mot vår slutdestination för dagen – Hotel Le Merdien i jaipur. Vi närmar oss hotellet och ser ett par vackert utsmyckade elefanter stå längs vägkanten. Med kamerorna i högsta hugg försöker vi få chauffören att stanna, men han kör på under våra protester. Snart får vi veta varför. Elefanterna är en del i en välkomstceremoni – vår välkomstceremoni! Vi känner oss som riktiga kungligheter då vi får kliva upp på dessa vackra färgstarka elefanter (några åker i vagnar bakom kameler). Runt omkring oss dansar och spelar indier i vackra kläder och kastar rosenblad över oss. Helt overkligt och ett riktigt överraskningsmoment. Så i denna spektakulära karavan entrar vi Hotel Le Merdien. Detta är ett välkomnande hotell med smakfull inredning och inbjudande poolområde.

Ett par timmar senare blir vi hämtade med jeep och körda till ”Dera Amer – valley camp”. Detta är ett öppet fält beläget i ett skogsparti. Så här på kvällen är det vackert upplyst med facklor och ljus. Vid sidan ligger en mysig öppen restaurang där vi ska äta middag. Men först ska vi spela elefant-polo! Vi blir uppdelade i lag om två och två (varsin elefant dock) och tar oss med hjälp av stegar upp på elefanterna. En skötare sitter bakom öronen och själv sitter man grensle över elefantens rygg och med ett korsat rep att hålla sig i med ena handen. I andra handen får vi varsin gigantisk polo-klubba och så sätter det i gång! Det gäller att med sin klubba och passningsspel inom laget slå en fotboll över mållinjen på motståndarens sida. Detta är hur roligt som helst! Dock lite läskigt när elefanten börjar springa…

Mycket nöjda med dagen slår vi oss sedan ner för att avnjuta ännu en härlig indisk måltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s