Agra – Triangelns andra hörn

IMG_1729

Efter frukost lämnar vi Delhi, i vår buss som vi har med oss under hela resan, och styr mot ”Gyllne Triangelns” andra hörn – Agra. Landvägen mellan Dehli och Agra är ca 22 mil, men det tar mellan 5-6 timmar att ta sig fram på vägarna. Att hyra bil som turist i Indien är INGET man rekommenderar och vi förstår snabbt varför. I ett land med så mycket trafik och dålig infrastruktur så gäller det att ”knö sig” fram på vägarna. Detta gör man genom att tuta i ett kör och köra slalom mellan bilarna. Man vet aldrig vad man möter på vägen. Genom rutan ser vi, förutom bilar, kor, getter, kameler, traktorer och karavaner av människor som vandrar. Helt plötsligt kommer en bil körande mot trafiken i fel körfält. Vi får förklarat att om det är mycket köer i ena riktningen så väljer man helt enkelt att byta sida och köra mot trafiken. I bussen myntar vi ett nytt enhet: synintryck per meter…

Agra är långt ifrån en vacker stad. Det är smutsigt och oordnat, delar av staden ser ut som rena soptippen. Turister stannar oftast bara här en natt, de kommer för att se Taj Mahal – numera räknat till ett av världens underverk. Ett besök på Taj Mahal är inplanerat på eftermiddagen, men vi blir informerade om att bästa tiden för ett sådant besök är tidigt på morgonen då det inte är så mycket folk och man slipper den tryckande värmen. Så vi åker direkt till Hotel Mughal där vi ska bo.  Här har man ordnat en jättetrevlig indisk afton åt oss. Man har dukat upp ett eget rum åt oss med kuddar på golvet och små låga bord. Halvliggandes serveras vi plockmat och vin samtidigt som vi får ta del av traditionell indisk musik och dans. Efter detta förflyttar vi oss till uppdukade bord där vi blir serverade supergod indisk mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s