Nej tack till Ullared och mammas köttbullar!

IMG_1068

– Billigare än Ullared! En thailändare viftar hysteriskt med en röd piké prydd med en snesydd Ralph Lauren-loggo. För varje steg vi tar tycks säljarna bara blir fler och fler och de inövade svenska fraserna ljuder allt högre. Vi befinner oss i Patong. Enligt min mening en hemsk plats som absolut inte representerar Thailand på ett rättvist sätt. Vi gör ett försök till lite shopping, men tröttnar ganska snabbt och tar en tuk tuk bort från detta gytter av människor, Ullared och mammas köttbullar.

Vi stannar till vid Karon, som är betydligt mer sansat än Patong. Här kan vi till och med flanera bland shopping-stråken relativt ostörda. Ok, utbudet är inte lika stort, men avsaknaden av hysteriskt påflugna säljare väger upp det med råge.

Vi har valt att bo vid Kata Beach. Vi hade något minne av att detta skulle vara den lugnare och minst exploaterade stranden. Men detta verkar bokstavligen vara ett minne blott. Rader av solstolar ligger tätt och man får nästan slåss för att få en plats. Lite Gran Canaria-varning här. Visst kan det vara roligt med lite liv och rörelse, men ett par dagar i Phuket räcker gott och väl enligt mig. Thailand har ju så mycket mer att erbjuda som slår Phuket med hästlängder..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s