Bland fiskrester i Panjim

IMG_0538

”Could you take us to a market?” Taxichauffören lyser upp: ”Market? Yes, yes” Förväntansfulla hoppar vi in i taxin. Vi befinner oss i Goas huvudstad Panjim. De vi hitills sett av denna stad har mest varit ett enda kaos och det är svårt att orientera sig. Men nu ska vi på marknad! I mitt inre målar jag upp en bild av vackra indiska tyger, väskor och skor. Och allt till löjligt låga priser. Jiii, här ska shoppas! Plötsligt har vi stannat. Vi tittar ut genom fönsteret och sedan på varandra. ”Market?” Taxichauffören ler belåtet: ”Market, yes!” När vi kliver ur bilen slås vi av en obeskrivlig stank. Det luktar som rutten fisk. Med tveksamma steg rör vi oss mot det som tydligen ska föreställa marknaden. Stanken blir bara mer påtaglig och plötsligt står vi o klafsar med skorna i gamla fiskrester och annan sörja vi helst inte vill veta vad det är. På långa bänkar sitter indier och rensar fisk för glatta livet. Hygien känns som ett helt främmande ord och jag känner att jag blir magsjuk bara av att titta på det. definitivt inget för våra västerländska magar. På andra sidan gången ser vi rader med frukt och grönsaker. På säckväv, mitt i bland de olika stånden sitter indiska kvinnor berädda att sälja det som de har i sina korgar. Här ser ju faktiskt lite trevligare ut, men den fräna fiskdoften gör att vi bara kan stanna några minuter, sedan måste vi ut och andas. Snopna och tomhänta åker vi tillbaks till vårt hotell i Cavelossim. Där kan man ju lugnt säga att vi blev blåsta på vår shopping!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s