Charmiga Sorrento

007

Att till fots ta sig från Sant Agnello till Sorrento tar ca 25 minuter. På smala knaggliga trottoarer längs med vägen, kanske inte den mest sceniska sträckan, men det funkar. Strax innan vi når Piazza Tasso, stadens huvudtorg, uppenbarar sig medelhavet på höger sida. Där nere kan vi skymta hamnområdet i tät anslutning till den kargiga klippväggen. Att själva staden befinner sig på en platå högt ovanför havsnivån ger ett storslaget intryck. Sorrento är en mysig stad. Längs huvudgatan Corso Italia varvas exklusivt skyltade fönster med restauranger och i de charmiga gränder trängs uteserveringar med små butiker. Vi slår oss ner vid ett bord och börjar bläddra i en meny. Valet faller på pasta och en flaska Valpolicella. God italiensk mat och dryck i en härlig italiensk miljö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s