Mytomspunna Capri

207

Mytomspunna Capri – jetsetarnas paradis och medelhavets pärla. Det har skrivits otaliga böcker och guider om denna lilla ö. Man tycks inte få nog. Och visst är det en säregen, om än lite märkvärdig plats.

När vi kliver i land i öns huvudhamn Marina Grande möts vi av pittorska färglada hus uppradade längs med vattnet. Små båtar guppar lugnt utanför. Känslan jag får är att detta är en perfekt liten plats, en ”get away” mitt ute i ingenstans. För även om fastlandet och Sorrento hamn ligger endast 20 minuter bort är känslan av avskildhet och exklusivitet påtaglig.

Vi följer skyltarna mot centrum. Vi är lite dåligt pålästa och överumplas av att stadens kärna ligger högt upp ovanför havets yta. Det är varmt, väldigt varmt. Så när vi äntligen tagit oss upp för snirkliga backar och krön lider vi av total vätskebrist och utmattning. Framför oss står en skylt med texten ”cable car from Marina Grande” och skrattar oss rakt upp i ansiktet.

När vi hämtat andan en stund och återställt vätskebalansen med varsin färskpressad juice kan vi äntligen njuta av de vackra vyerna. På det lilla torget samsas exklusiva butiker med mysiga restauranger och caféer. Utsikten är storslagen, som en vacker målning i bakrunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s