Resan dit

295

City Airline 0301 landar mjukt på Fiumicinos smutsgrå landningsbana. Lätt och smidigt – som hela flygresan i sig. Direktflyg till Rom från Göteborg på mindre än 3 timmar, kan inte bli mycket bättre. Efter en lika smidig transfer i minibuss till tågstationen Termini har vi redan vant oss vid hur bekvämt allting är. Detta kommer snabbt att ändras. Vi ska besluta oss vilket tåg vi ska ta till Neapel. Det finns mycket att välja på, olika typer av tåg i olika klasser, frekventa avgångar. Eftersom det är första dagen på semestern så känns det surt att spendera för mycket pengar så vi väljer det billigaste alternativet. Tåg Regionale för 21 Eur – för oss båda. Och visst vet man att det är så, men ändå behöver man påminnas i bland – man får vad man betalar för. Tåget är sprängfyllt och vi har tur att över huvudtaget hitta en sittplats. Vi förvånas över att det finns två fönsterplatser lediga men upptäcker snart varför – fönstret går ej att öppna. Så efter 2 1/2 timme i ångande värme och nästintill utan luft ångrar vi bittert att vi gav vika för plånboken. Väl framme i Neapel väntar ännu en tågresa mot Sorrento. Vi kliver i princip rakt av rakt på ett annat tåg. Inga väntetider någonstans, smidigt. Tåget mellan Neapel och Sorrento tar lite mer än en timme vilket inte känns så farligt. Vi närmar oss målet. En station innan Sorrento kliver vi av i Sant Agnello. Detta är en liten ort,knappt 2 kilometer från Sorrento. Klibbiga och lite medtagna av resan släpar vi våra väskor den sista sträckan tills vi når Hotel Caravel som ska bli vårt hem en vecka framöver. Gissa om det är härligt att slänga sig i poolen, känna hur varje muskel i kroppen släpper en efter en och stirra upp  mot en leende klarblå himmel. Detta var värt hela den långa resan. Ölen efteråt blir pricken över i:et. Vi har fått en balkong med en fantastisk utsikt över havet. Som en skugga i fjärran kan man skymta vulkanen Vesuvio. Detta kommer bli en underbar vecka, det känner jag på mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s