En oas i staden

092

Alldeles intill Förbjudna Staden ligger Beihai-parken. Denna oas, som domineras av en konstgjord handgrävd sjö, fick tidigare endast åtnjutas av kejsaren och hans folk. I dag är den öppen för allmänheten. Isande vindar grabbar tag i oss när vi entrar parken. Solen kämpar dock i kontrast till den bitande kylan och den klarblå himlen gör att synintrycken vinner över vintern som ivrigt tränger sig på. Det är vackert och behagligt och man kan bara föreställa sig hur underbar denna plats måste framställas en tidig vårdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s