Den ”riktiga” kinamaten slår svenska kinakrogar

377 - Kopia

Att Kinamat i Kina inte har många likheter med kinamat i Sverige hade jag hört innan. Men att tro att den västerländska varianten skulle falla bättre i smak visade sig vara helt fel. I alla fall i mitt tycke. Maten i Kina, den riktiga kinamaten, är fantastiskt mycket bättre när det gäller såväl smak som lukt och utseende. Vår första lunch i Peking består av ett färgsprakande bord bestående av olika rätter. Grönsaker, kött, kyckling, friterat, wokat – upplagt på olika små fat. Alla med olika såser och kryddor i härliga färger och smaker – långt i från den trögflytande genomskinliga sörja de envisas med att dränka varenda rätt på svenska kinakrogar med. Så vår första lunch i Kina visar sig bli en smakupplevelse över förväntan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s