Himmelens Tempel

320

Inbäddad i en härligt grön och luftig park ligger Himmelens Tempel. Hit kom kejsaren med sitt följe från Förbjudna Staden för att be om himmelen om god skörd.

Det känns behagligt lugnt och fritt att ströva omkring härinne. Det är mycket folk men man upplever ingen trängsel. Det märks att sådana här parker behövs i en stad som Peking. Folk verkar bekymmerslösa eller lättade på något sätt. Några utövar chi gong, en annan grupp människor dansar. En man och en pojke som tycks vara far och son roar sig med något liknande strandtennis. Andra bara umgås.

Parken stoltserar med många fina rituella byggnader. Mest kända är ”Hall of Prayer for Good Harvests”. Det är en vacker byggnad omgiven av trappor. Trappor till himmelen – det vet jag i och för sig inte. Men kanske en bit på väg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s