(Inte) som fisken i vattnet

290

Kinas största aquarium ligger inhyst innanför murarna på Peking Zoo. Vi är tveksamma till att gå in men vill inte se fler djur inklämda i trånga burar så vi flyr tillslut in i denna ”marina värld”. Inträdet är i proportion till motsvarande till Peking Zoo och det allmänna prisläget i Peking sjukt högt. Väl inne möts vi av en hord kinesiska barnfamiljer. Vi tar oss igenom första biten och tittar på lite färgglada fiskar, men känner nästan direkt att detta inte är något för oss. Gör ett försök att hitta fram till delfinerna men efter ett tags velande i detta labyrintformade ”hitta nemo-land” ger vi upp. Vi orkar helt enkelt inte vara kvar där inne och sätter fart mot utgången. Nu såg vi ju i och för sig endast en liten del, men min bedömning baserat på det första intrycket är: hoppa över detta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s