Sovande pandor

283

Vi kan ju inte lämna Kina utan att ha sett en panda. Med taxi tar vi oss till Peking Zoo. Jag tycker att djurparker i allmänhet kan kännas rätt beklämmande och en djurpark i Kina lockar egentligen inte. Men jag vill ju se pandan. Det märks att denna svartvita nallebjörn har stor internationell uppmärksamhet, därför ger man lite mer utrymme och drägliga förhållanden åt dessa. Detta till skillnad från många andra djur som knappt kan vända sig i sina burar. Samvetet gnager lite i bakhuvudet att vi faktiskt betalt inträde till detta och därmed gynnar parken trots deras respektlöshet mot djuren.

Vi ser inga lekfulla pandor som vi hoppats på. Var och en har de i sin egen avskildhet kurat ihop sig som en boll och lagt tassarna för ögonen.  Kanske hade jag också valt att sova bort stirrande turister…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s