Historiens vindslag

228

Hoi An Old Town är upptagen på Unesco’s lista över världsarv. Vissa byggnader håller öppet för allmänheten och för att besöka dessa får man betala en inträdesavgift. Avgiften går till att underhålla och restaurera byggnaderna. En av stadens mest kända sevärdheter är ”Den japanska täckta bron”. Den ursprungliga bron byggdes 1593 för att binda samman de japanska kvarteren med de kinesiska på andra sidan vattendraget. Genom århundraderna har bron renoverats och smyckats men man har hållt sig hyfsat till den ursprungliga modellen. När man passerar under taket, som byggdes för att skydda mot sol och regn, kan man riktigt känna historiens vindslag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s