Peking runt i taxi

361

Då sevärdheterna i Peking ligger spridda på lite avstånd från varandra så blir det en del taxiresor. Taxi i Peking är sjukt billigt. De första tre kilometrarna kostar 10 kronor, därefter ca 2 kronor per kilometer. Så vi kan med gott samvete och med semesterkassan i behåll åka taxi runt till de olika stadsdelarna. Man ska dock ha i åtanke att de flesta taxichaufförer inte kan ett ord engelska. Så ett tips är att alltid ha visitkort med sig från hotellet så att man säkert hittar tillbaks. Ett annat tips är att be hotellpersonalen skriva ner med kinesiska tecken adressen eller platsen dit man ska. Bilder hämtade från guideböcker är också ett bra hjälpmedel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s