Pekinganka på menyn

382

Denna kväll står pekinganka på menyn. Detta har jag sett fram emot då denna berömda rätt fått många skrytsamma recensioner och serveras på många välrenommerade restauranger. Jag hade sett framför mig något liknande kalkon som man äter på jul. Men pekinganka visar sig vara något helt annat. Först serveras det torkade skinnet, som fått en glansig gyllene yta, i tunna skivor. Påminner lite om sega chips i konsistensen. Smaken är god, dock är det svårt att skaka av sig känslan av att man knaprar på just skinn. Detta gör att jag nöjer mig med ett par stycken. Själva köttet äter man sedan i wraps – ungefär som vi svenskar äter tacos. Ankan blandas med grönsaker och sås och rullas sedan in i tunna runda bröd. En härlig smakupplevelse i ett roligt format.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s