Över berg och dalar till semesterorten Bol

152

På södra kustremsan av Brac ligger semesterorten Bol. Restiden från Postira är alldeles lagom anpassad för en dagsutflykt. Däremot visar sig vägen dit vara ett smärre äventyr. Bokstavligt talat över berg och dalar rullar vi fram på slingriga serpentinvägar. Naturen som formar den kuperande ön är mäktig och vacker, dock försöker vi hålla blickarna rakt fram och undvika att låta dem falla ner i de vråldjup som uppenbarar sig vid sidan av de smala vägarna.

Något lättade och lite smått illamående (ja, det är lite varning för åksjuka) når vi Bracs, eller kanske till och med Kroatiens, mest fotograferade strand Zlatni Rat. Likt en tunga av vita stenar sticker strandremsan ut i det turkosa havet. Dock uppfattar man inte strandens unika form på så här nära håll, krävs nog någon typ av flygning för att verkligen se Zlatni Rat i sin rättvisa bemärkelse. Vattnet är klarare än klart och vi får en härlig eftermiddag. Dock är det otroligt mycket folk och det är inte svårt att se att detta är Bracs mest turistiska stad. Så vi är ganska glada att sedan ta bilen tillbaks till vår lilla fiskeby på andra sidan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s