Postira

106

Den lilla fiskebyn Postira är belägen på norra kustremsan av ön Brac, en kort bilfärd från hamnen i Supertar. Vårt hotell, Pastura, är beläget längst ut på en udde med utsikt in mot hamnen. Vägg i vägg med hotellet ligger en sardinfabrik vilket vi redan blivit varse om via diverse internetforum. Vi har dock tur som fått en balkong som vetter åt motsatt håll vilket gör att vi är förskonade från den någon unkna fiskdoften som siprar ut från fabriken.

Likt Primosten så för stadens kuliss tankarna till medeltiden. Kullerstenar, tinnar och torn gör att det hela känns väldigt pittoreskt och äkta. Att det är litet gör inget, dock hade man kanske kunnat önska ett något större utbud av restauranger. De enda restaurangerna som finns förrutom en pizzeria och något inhemskt litet hak är de som tillhör hotellen. För en kortare vistelse på tre nätter funkar det. Det blir en middag på hotellet, en på systerhotellet och en på pizzan. Hade man stannat längre så hade man nog fått ta sig in till Supertar ett par kvällar för variationens skull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s