Svalkande bad i Krka-fallen

069

Inte långt från Primosten ligger nationalparken Krka. Vi tar oss dit lätt och smidigt med hyrbilen. Hettan slår emot oss när vi kliver ur bilen och vi tvekar lite på om vi ska orka gå i denna värme. Men de vackert grönskande träden skänker en behaglig skugga över promenadstigarna som leder ner till floden så det är inga problem. Första etappen färdas vi dessutom med buss, hade varit en bra bit att gå annars.

Skummande smaragdgröna vattenfall uppenbarar sig när vi är halvvägs nere. Det är alltid något speciellt med vatten, och vattenfall i synnerhet. När jag en stund senare låter svala vågor från fallet omfamna mig känns livet mer än uthärdligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s