Ljuva Antibes

_MG_4520

Knappt en halvtimmes tågresa från Nice ligger ljuva Antibes. Det är inte svårt att förstå att denna lilla pärla vid kusten kommit att bli ett av Rivierans mest populära tillflyktsorter. Stadsmuren som omringar den gamla stadskärnan ger ett gemytligt och avslappnat intryck. Innanför trängs små gator och torg som huserar såväl små genuina butiker och restauranger som öppna och livliga marknader.

Alldeles utanför murarna slår vågorna från havet och i en skyddad liten bukt hittar vi en liten sandstrand där flertalet familjer samlats för att ta en fika tillsammans i solen och andas frisk havsluft. Tar man sig en bit längre bort längs med utsidan av muren ser man bort till den mer livliga tvillingstaden Juan Les Pins med sin långa breda sandstrand.

Antibes huserar även en av Europas största privatbåtshamnar, och för oss vanliga dödliga är det ganska imponerande att se detta ”hav” av lyxiga båtar, den ena större än den andra. Får ju våra vanliga fritidsbåtar att framstå som badbaljor.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s