Båt till Riomaggiore

IMG_4960

Mellan byarna kan man antingen vandra, åka tåg eller båt. Det går att lösa olika pass beroende på hur man vill förflytta sig inom nationalparken. Första etappen blir med båt till Riomaggiore, den sydligaste byn. Solen gassar och det är hett, hett. Valet av transportmedel känns helt rätt. En annan anledning till att vi valt just båt och Riomaggiore som start-sträcka är att man passerar samtliga byar på vägen och får en bra överblick över området.

Från vattnet sett ser Riomaggiore ut att ha hasat ner i en svacka. Hela byn ligger format som ett V mellan två klippväggar och domineras av en vacker kyrka i mitten. Ju närmare vi kommer desto bättre kan vi urskilja de charmigt nötta fasaderna i ljusa pastellfärger. Här har tiden stått stilla, och man får en känsla av att de slitna tvättlinorna och kantade krukorna på balkongerna hängt där alltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s