Framme i Monterosso al Mare

IMG_4931

Le Cinque Terre är en Unesco-skyddad nationalpark med ett dramatiskt läge längs den liguriska kusten. Området huserar fem små byar insprängda mellan branta klippor och med havet och naturen som närmsta grannar. Cinque Terre betyder fem länder – och från början var de fem byarna egna små ”mikro-stater”.

Vi har valt att bo i den största och nordligaste byn – Monterosso al Mare. Här är utbudet av hotell och restauranger störst. Det är dessutom den enda byn som har en riktig strand. Kanske inte den mest karakteristiska av byarna men känns som en bra utgångspunkt.

När vi kliver ut från tågperrongen i Monterosso befinner vi oss i princip direkt på stranden. Solstolarna ligger tätt och ramas in av små barer och restauranger längs med strandpromenaden. Vi behöver inte leta länge efter vårt hotell. Det må vara den största av byarna, men stort är det inte. Vi checkar in, gör oss lite hemmastadda, sedan knatar vi ner mot havet i gen för att ta en lunch i solen. Semesterkänslan infinner sig snabbt  – nu är vi framme och kan bara njuta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s