Basecamp Masai Mara

Efter en händelserik förmiddag så ankommer vi till vårt boende för de kommande två nätterna: Basecamp Masai Mara. Vi välkomnas i den enkla receptionen, smakfullt utformad i harmoni med naturen, och blir sedan visade till vårt tält. Är ju inget vanligt campingtält, utan mer som en bungalow i tältform. Det är enkelt inrett men väldigt mysigt och perfekt anpassat till miljön. Träd och buskage separerar tälten så man ser inga andra vilket ger en känsla av avskildhet och exklusivitet. Strax nedanför vår terrass rinner en flod, där håller en krokodilhona till enligt massajen som visar oss runt. Brrr… Krokodiler tillhör ett av de djur jag faktiskt INTE vill se, är livrädd. Och att då ha en utanför ”ytterdörren” (dvs. en tunn tältduk) är lite mer än jag önskar av detta äventyr.

På andra sidan floden breder savannen ut sig. Det finns inga stängsel som inringar campen, utan djuren kan fritt ströva in. Vi får instruktioner om att absolut inte vistas själva på området efter skymning. Vi får en ficklampa som vi ska lysa med genom tältet för att kalla på en ”vakt” (en massaj försedd med ett spjut) om vi önskar bli eskorterade till restaurangen eller om vi är oroliga för något. Nu på dagtid är det dock fritt fram att röra sig, även om man kollar lite extra och är noga vart man sätter fötterna.

Vi blir serverade lunch i restaurangen, en stor hydda prydd med torrt grästak och med avsaknad av väggar vilket ger en härlig vy. Maten är riktigt bra, fisk med diverse primörer och en god sås. Campen får ett högt betyg, baserat på först intrycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s