Turisternas favorit

Girafferna är tillskillnad från lejonen inte svåra att upptäcka då de reser sig markant ovanför grästopparna. Vår guide småler lite igenkännande när han ser vår förtjusning och säger att girafferna är alla turisters favoriter vilket han inte kan förstå. Men jag tycker inte det är ett dugg konstigt då de med sina oproportionerligt långa ben och halsar och vacker mönstrade päls har en karaktär som saknar allt motstycke.  De är gräsätande och fredliga och utgör inget hot mot människan vilket får en att vilja bli ”kompis” med dem. De är humoristiska att se på, när de svingar sina halsar om vartannat är en obetalbar syn.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s