Zanzibar

IMG_7243

Tillbaka från Safarin har vi bokat transfer från flygplatsen. Vi blir avsläppta på ett stort inhägnat område bestående av trädgårdar och ett flertal restauranger. Det är noga säkerhetskontroll att komma in och vi får gå igenom en metalldetektor. Känns både tryggt, samtidigt som det uppenbarligen finns en hotbild. Vi spenderar eftermiddagen inne på området, äter lunch och pausar lite, innan vi blir upphämtade igen. Kanske inte bästa utnyttjandet av tiden i en ny stad, men det känns inte helt aktuellt att vandra planlöst på Nairobis gator med allt vårt bagage, värdesaker etc.

Flygplatsen igen för kvällsflighten till Zanzibar. Dessa flighter är alltid försenade får vi höra, så också nu. Men det är inte låga stunden vi får vänta, och snart är vi uppe i luften igen. Det blir en flygresa ”from hell” med stupfulla ryssar bakom, framför och vid sidan av oss. De är skräniga, otrevliga mot personalen och det hela känns väldigt obehagligt. Som tur är så är flygresan relativt kort (ca 1,5 timme) och det är med stor lättnad vi kliver av planet på Zanzibar, Tanzania. Drygt en timmes transfer väntar sedan till östra sidan av ön där vi ska spendera kommande veckan på Breezers Beach Club & Spa.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s