Världsarvsstaden Stonetown

Vi bestämmer oss för att återigen anlita vår vän Asissi, denna gången för en tur till världsarvsstaden Stonetown. Vi känner inte för att slussas runt på någon guidad tur i grupp utan vill själva kunna bestämma över tiden. Dock vill vi ändå ha någon struktur på besöket så då är ju en privat guide perfekt. Stonetone är en annorlunda stad, de flesta husen ser exakt likadana ut som för 200 år sedan. De är byggda som en labyrint med smala gränder. Karakteristiskt för staden är de vackra dörrarna, sk Zanzibar doors. Vi ser dem här och var, otroliga hantverk. Detta var tidigare en statussymbol, ju finare dörr desto mer makt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s