Summering av Parga

IMG_8016 - kopia

Mittemot Krioneri Beach ligger denna lilla bedårande ö med en liten vitkalkad kyrka mitt på. Är man stark och frisk i benen kan man simma hit ut, dock inget vi gjorde.

För att summera Parga skulle jag vilja säga att det är som en ö på torra land. Det är som en större semesterort som man komprimerat och fått med det bästa av allt. Otroligt hög mysfaktor, fina stränder, underbart vatten, bra restauranger. Inget shoppingparadis, men det är inget jag bryr mig om på denna typen av resa. Närheten till allt är också ett stort plus.

För den som önskar få ut mer av sin semester än lata dagar, sol och bad så finns en mängd utflykter man kan göra. Båtar avgår dagligen till de närliggande öarna Paxos och Antipaxos. Liksom till den större grannön Korfu. Vill man göra en längre utflykt kan man besöka klostren i Meteora(som balanserar högst upp på bergstoppar, halvvägs till himlen) som finns upptagna på UNESCO’s världsarvslista. Listan kan göras lång. Men för oss räckte Parga och vad denna mysiga ort har att erbjuda för denna gång. Resten sparar vi till återresan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s