Första resan

IMG_3169

På Landvetter flygplats, redo för första flygresan.

En ny epok tar vid: resa med barn. Alice är 8 månader fyllda och detta är hennes första resa. Första utmaningen blir att få ihop den monstruösa packningen till ett något sånär hanterbart skick. Vi har köpt en särskild resväska till barnvagnen som hoppackad blir storlek XXL, gigantisk med andra ord. Dock väldigt smidig, storleken till trots, och vi kan få ner en hel del annat i den också som babysitter, blöjor etc. Så till er med Bugaboovagn kan jag rekommendera ”Bugaboo transportväska komfort”. Om man ska från A-B vill säga, ingen för backpackers kanske. Vi vågar inte chansa på maten, även om Mallorca känns som en väldigt turist- och familjevänlig destination och säkerligen har ett bra sortiment på plats, så vi har med oss ALLT! Burkmat, gröt, välling, blöjor… Lägg då sedan till kläder och hygienartiklar för 3 personer. När vi lastar ur på Landvetter flygplats ser det ut som att vi ska vara borta ett halvår minst, om inte flytta utomlands.

Vi har gruvat oss en del för flygresan och vidtagit de åtgärder som går för att underlätta. Vi har bokat platserna längst fram i flyget vilket visar sig vara ett lyckokast. Här får vi lite mer utrymme, Alice kan stundtals vara på golvet framför våra fötter och vi har ingen framför som stör (eller som vi stör är kanske är mer korrekt). Förberedda med smoothies vid start och landning för att minska trycket i öronen, näsdroppar och flytande Alvedon i handbagaget som ”back up”.  Särskild nackkudde för bebisar inhandlad på apoteket. Känner oss verkligen som stereotypen för oroliga förstagångsföräldrar som är på väg att lämna trygghetszonen. Ska vi vandra i Amazonas, eller bestiga Mount Everest? Nej, vi ska på charter till Mallis, men känslan är ungefär detsamma.

Flygresan, på dryga 3 timmar, går över förväntan och vi kan andas ut. Nu kommer nästa orosmoment: transfern. En timmes transferbuss just när ”kvällsgnällperioden” sätter in, jag bävar. Tills det visar sig att vi är de enda som ska till vår destination och vi får en egen minibuss, med bilbarnstol och allt. Efter 5 minuter susar Alice sött, och vi kan slappna av och njuta av en bekväm resa till hotellet och av att semestern äntligen kan börja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s