Kväll i Cala dór

Runt varje vik finns ett eget litet centrum, så också i Cala Ferrera. En lång rak gata kantas av diverse restauranger, pubar, supermarkets och butiker. Typiskt turistiskt men helt ok och vi hittar ett par bra restauranger. Det är inte långt mellan vikarna och vårt centrum växer i hop med nästa. Jag tar en promenad med Alice ,i hopp om att locka fram John Blund, och hamnar ut på en udde vid grannviken. Härifrån har man en vacker utsikt över ”vår strand”. Den klippiga kusten och vilda naturen som omger var och en av Cala dórs fem vikar har gett orten dess speciella karaktär. På andra sidan, bortanför turiststråken stoltserar vackra vitkalkade villor med egna trappavsatser ner i havet.

Centrum av Cala dór ligger endast en kort promenad bort, här är inga större avstånd till någonting och vi kan gå överallt. Här, i centrala delen av orten, finner vi ett virrvarr av olika restauranger, barer och butiker. Återigen väldigt turistiskt, men det är en skön atmosfär och sådär ”semestermysigt”. Maten är väl kanske inte det bästa vi ätit, men man får ta det lite för vad det är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s