På återseende Kefalonia!

image

Solen närmar sig horisonten och himlen bjuder på ett skådespel av eldiga färger. Från balkongen bevittnar vi resans sista solnedgång. Andrew Apartments har utöver utsikten varit till belåtenhet. Rymlig, fräsch lägenhet och trevligt poolområde. Städningen får högsta betyg – kliniskt rent. Måste även ge en eloge till ägaren Dimitri som varje morgon setts liggande på alla fyra för ett minutiöst rengörande av poolen. Byggnaden rymmer 11 lägenheter – ingen reception, restaurang, bar etc. Lugna sköna omgivningar, men med huvudgatans utbud inom minuters gångavstånd. Ett par branta backar leder upp till hotellet vilket kan upplevas som lite kämpigt, särskilt på väg hem från stranden när solen är som hetast. Men är man bara frisk i benen så är det inget problem att tala om. Som en parentes bör tilläggas att Andrew Apartments tydligen hetat Terrys’s Apartments tidigare. Det förbryllade oss när vi skulle boka resan att vi inte hittade några omdömen om boendet någonstans på nätet. En aning oroväckande så vi gav oss in på Google earth för att försäkra oss om att stället fanns på riktigt. Vi zoomade in och där var det – under namnet Terry’s Apartments. När vi i stället sökte på detta namn dök flera recensioner från bl.a Tripadvisor upp. Goda omdömmen, vilket är välförtjänt.

”Lassi centrum” består egentligen bara av en enda lång huvudgata kantad av restauranger, super markets och en och annan souveniraffär. Inte speciellt genuint, men utbudet räcker gott för en vecka och det finns ett flertal bra restauranger och mysiga barer att välja på. Och för den som önskar ett större utbud så ligger Argostoli, öns huvudort, endast några kilometer bort. Vi gjorde ett tappert försök att gå in dit en kväll, men vi vände halvvägs då trottoaren tog slut. Några fler ansträngningar blev det inte, vi valde bekvämligheten denna gång pga barnvagn-baby-sova-situationen.

Har förstått att Kefalonia är en ö som bör ses med bil. Utanför Andrews står ett flertal hyrbilar parkerade, många har valt att ha bil hela veckan. Denna gången passade det inte vår situation, utan vår prioritering har varit sol, bad, äta gott och bara mysa med familjen. Men jag känner att jag gärna reser tillbaks till Kefalonia, och då är det kanske läge att vidga vyerna lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s