Lunchdejt med Medelhavet

Trots att den ”större delen” av Makris Gialos är betydligt mer lättillgänglig och välordnad så föredrar vi ”Lilla Makris Gialos”. Den omedelbara närheten till havet vart än på stranden man befinner sig och de lummiga träden som sånär kittlar en på ryggen gör att denna delen känns mer intim och exklusiv, sin enkelhet till trots.

Taverna Makris Gialos hänger på en liten bergsknalle alldeles ovanför den gyllengula strandremsan. Utsikten sträcker sig över parasollernas solblekta blå vävnader och vidare ut mot öppet hav. Det är en enkel taverna, men maten är god och servicen bra. Och med sin enastående placering, vad mer kan man önska av en lunch på stranden?

Parallellt med Taverna Makris Gialos, på en liten bergsplatå intill, ligger en Snack Bar som serverar dryck och enklare rätter. Spartanskt, men på ett charmigt sätt. Inte heller här är utsikten något att klaga över, och deras club sandwich är i sig värt ett återbesök. De smala trapporna som krampar sig fast vid bergssluttningen har väldigt lite lutning och jag skulle nästan säga att det är omöjligt att ta sig upp med barnvagn. Så här får vi nöja oss med take away.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s