Grekland möter Asien på Lassis mysigaste restaurang

Trädkronorna bildar ett tak av löv och ljussättningen, som är ett potpurri av levande ljus i olikfärgade lyktor och artificiellt sken i varma toner, bidrar till en närmast magisk stämning.  Sirtaki garden är lite av en oas där den ligger lite halvt undangömd ett par trappor ner. Likt de flesta restauranger i Lassi så löper huvudvägen förbi strax utanför, men känslan är att vi befinner oss bortanför allt och alla. I en trädgård någonstans, där Grekland möter Asien på ett oerhört smakfullt sätt. Rundad bambu och överdimensionerade kuddar interigreras friskt med det klassiska ”tavernamöblemanget” och sällan har väl något känts mer rätt. I en sån här miljö så blir maten nästan sekundär, men Sirtaki levererar även på detta plan. Förrätten bestående av friterad aubergine fylld med ost är en fullpoängare, och pastan som följer sällar sig till de bättre måltiderna under resan.

Man kan lätt missta Sirtaki garden för att endast vara en bar. Sirtaki Tavera, den huvudsakliga restaurangen,  ligger nämligen på andra sidan av entrén. Här råder en helt annan atmosfär: det är tätt mellan borden, fullt med folk och musik och dans vävs in mellan måltiderna. Menyn är exakt samma inne på trädgårdsavdelningen, men hit har endast ett fåtal middagsgäster hittat. De andra har nog inte upfattat att man även kan äta här. Det var en slump att vi själva hittade hit och nu när vi för andra gången på en vecka befinner oss i ”den hemlighetsfulla trädgården” känner vi oss nästan som lite stammisar.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s