Älska brittisk pubkultur


 

Engelska pubar är bland det charmigaste som finns – enligt min mening. Den avslappnade atmosfären, konsten att få en inredning a’ la farmors vardagsrum att verka helt rätt och inte minst tillgängligheten i form av ”en pub i varje hörn”  är några av många skäl att älska brittisk pubkultur.

Mittemot vårt hotell, så nära att vi nästintill kan ta på den från hotellrumsfönstret, ligger kvarterspuben  ”The Mitre”. Redan vid första anblicken, innan den tunga porten av svartlackerat trä och krom hunnit sluta sig bakom våra ryggar, känner vi den välkomnande hemtrevliga stämningen. The Mitre symboliserar allt som vi i våra mått mätt önskar av en brittisk pub. Min vän, arbetskollega och även bloggkollega (besök hennes blogg på http://lisasreseblogg.com) råkar av en slump också befinna sig i London med sin mamma. På ett närliggande hotell dessutom. Så självklart möts vi upp ”över en pint” – ta seden dit man kommer…

 

 

5 reaktioner på ”Älska brittisk pubkultur

 1. Jag håller med dig om att det är något särskilt med engelska pubar och deras charm. Jag kan inte heller motstå en sådan inbjudande entré som ”The Mitre”…

  Vilken kanonfin blogg du har!

  • Tack så mycket Eva! Nej man måste allt vara väldigt svårflirtad för att kunna motstå de genuina men härligt opretentiösa pubarna. Gillar också konceptet att här samlas ALLA: par, familjer, gamla, unga, ensamma… Man blir lite varm i hjärtat.

 2. Tyvärr finns de inte i varje hörn längre utan stängs med oroväckande hastighet. 😦 Vi svenskar älskar puben mer än några andra har jag för mig att jag fick med i ett inlägg om Visit Britains statistik och det är nog inte så konstigt såsom vi älskar mys. Jag saknar verkligen bypubar i Sverige. Byarna är oftast bara fulla av hus och någon pizzeria här.
  Testa York om du vill hinna besöka massor av historiska pubar på liten yta!

  • Tack för din kommentar. Håller med, saknar verkligen de där ”lokala” pubarna i Sverige. Och som du säger, de försök som görs lyckas sällan skapa samma genuina stämning. Snarare tvärtom, blir mer ”hak”.

   York låter som ett bra restips, tack 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s