Varuhusens varuhus

image

Jag är inget stort fan av varuhus i allmänhet. Ofta råder trängsel och en uppstissad stämning, och den obekväma butiksbelysningen har en tendens att kännas alltför påträngande. Harrod’s bryter mot alla normer. Den otroligt pampiga interiören med blankpolerat marmorgolv, smyckade pelare och upplysta takkronor sätter ribban högt och man har ansträngt sig väl för att inreda i samma anda. Med lyckat resultat. Allt är fantastiskt snyggt och välordnat, utan att för den sakens skull bli stelt eller opersonligt. Atmosfären är varmt välkomnande och behagligt lugn. Här finns allt – kosmetika, kläder, smink, möbler och en livsmedel- och delikatessavdelning som triggar smaklökarna vid blotta åsynen. Inte direkt några röda prislappar, men man har ju heller inte utgett sig för att vara något annat än ett exklusivt varuhus. Tjock plånbok eller inte – det är väl värt ett besök, om än för att bara titta och ”souvenirshoppa”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s