Turista turista vid Spanska trappan och ett kokande Foro Romano

Rom 017

Spanska trappan reser sig framför våra ögon. Detta är en populär samlingsplats för alla möjliga människor och det tycks sitt någon på så gott som varje trappsteg. Den pampiga trappan leder upp till den franska 1500-talskyrkan Trinita dei Monti som blivit ett av Roms mest kända landmärken. Vi kämpar oss upp för de tre avsatserna till Pincio, en park i från 1800-talet varifrån man har en härlig utsikt över staden. Här är vi superturister och hyr en fyrmanna-cykel med tak och trampar oss runt bland pinjer och små uteserveringar.

Foro Romano får bli sista anhalten för dagen. Biljetten till Colosseum gäller även som inträde här. Det blir en promenad bland ruiner och med fantasins hjälp försöker vi föreställa oss hur denna plats under den mäktiga kejsartiden utgjorde ett praktfullt centrum av tempel, domstolar och saluhallar i bländande vit marmor. I dag finns det inte mycket kvar som vittnar om den tiden. Värmen gör att det får bli en ganska kort rundtur, känns som att vi är på gränsen att bli kokta i denna gryta mitt i staden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s