Côte de Granit Rose

IMG_1416

Efter frukost lämnar vi Saint Malo och kör längs med norra Bretagne-kusten mot Côte de Granit Rose. Det är en vacker kustväg med dramatiskt landskap. Som namnet avslöjar så domineras naturen här av stora stenblock av rosa granit. Tusentals år av stark påverkan från hav och vind har format dessa klippor och gett en speciell karaktär åt hela kusten. Mellan de glittrande rosa klipporna ligger härligt gyllene sandstränder insprängda. Detta ger ett intryck av semesterort men med en unik känsla av avskildhet.

Vi har kommit till hjärtat av granitkusten – kustsamhället Perros-Guirec. Naturen är kuperad och vackert grönskande och en bred vit sandstrand möter havet. Längs med stranden ligger små butiker och restauranger omvartannat. Vi börjar vela efter hotell. Åker fram och tillbaks på de små vägarna i en evighet. När man börja sådär hamnar man oftast slutligen på det ställe man först tittat på. Och mycket riktigt, vi checkar in på Morgan Hotel som ligger bra och där priset är överkomligt. Visserligen få vi dela på ett fyrbäddsrum, men det är ok för två nätter. Utanför vårt rum finns en almänn gräsplätt. Vi breder ut våra handdukar och tar e drink i solen innan vi går ut för att äta.

Middag nere vid stranden. Något som förvånat lite under resans gång är hur fruktansvärt dåliga på engelska de är här. Visst, fransmän är väl inte direkt kända för att gärna tala något annat språk än franska men det är ändå mycket värre än vad jag trodde. På de flesta restauranger är menyerna enbart på franska och personalen verkar inte förstå, eller vill inte förstå, ett ord engelska. Ändå är detta turistorter. Detta gör att urvalet på menyn blir betydligt mindre, då vi är begränsade till de få ord vi känner till. Visst blir det några gissningar i bland, men man vill ju gärna ha en liten susning vad det är man beställer.

Avslutar kvällen med en supergod, kanske den bästa någonsin, Irish coffee i en härlig strand-lounge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s