Glittrande klippor i Ploumanac’h

IMG_1406

Vi börjar dagen med en en liten utflykt till närliggande Ploumanac’h. Detta sägs vara den bästa platsen för att komma nära de rosa klipporna. En lagunformad pittoresk strand omges av dessa glittrande stenblock och man kan lätt klättra upp och prommenera längs havsbandet. Det är vackert, dock hade vi nog tagit ordet rosa lite väl bokstavligt. I våra ögon är de mer rostbruna. En stig leder bort till vad som ser ut att vara en liten fyr. En bit i från dra suppmärksamheten till ett charmigt ”miniatyrslott”. Allt är i sten och går i sammaföärg, vilket gör att byggnaderna smälter in som en del av naturen. Vi vandrar en stund och njuter av utsikten och den friska havsluften. Innan vi åker tillbaks fastnar vi en lite strandshop. Vi lämnar shopen med kassar innehållande kläder, strandväskor, handdukar och souvenirer. Riktigt fina grejer.

Tillbaks på ”vår” strand. Det är litemulet, men varmt. Så vi tillbringar eftermiddagen på stranden. Likt Saint Malo är det absolut svinkallt i vattnet och då solen lyser med sin frånvaro gör vi inte ens ett försök till bad.

Köper med oss lite rosévin ( kan nästan tro att det är någon sorts nationaldryck här, med tanke på det enorma utbudet) och chips och slappar lite på gräsmattan utanför hotellet.

Lite minigolf och middag får avsluta dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s