Mot söder och härliga badorter

IMG_1439

Vi checkar ut från hotellet och gör oss redo att dra söderut. Först gör vi ett litet stopp i strandshopen i Ploumamanc’h och spenderar lite mer pengar på finfina kläder!

Det är en mulen och regnig dag, en perfekt dag att lägga på transport med andra ord. Vi ställer in siktet på söder och genom små byar och städer korsar vi bretagnespetsen tills vi når sydkusten. Inbäddad i en vacker bukt, i hjärtat av Côte d’Amour, finner vi vårt hem för de närmsta dagarna – La Baule! Detta är en badort i sin rätta bemärkelse. En kilometerlång sandstrand breder ut sig längs med kustbandet och smyckas med en fin och välskött strandprommenad. Det är lite svårt att avgöra vad som är de centrala delarna, vi satsar på någonstans i mitten. Vi cirkulerar runt lite på de små gatorna och stannar där vi ser att det ligger ett flertal hotell, restauranger och butiker omkring. Efter ett par försök hittar vi ”vårt” hotell – St Christoph. Det är ett jättegulligt hotell i lite englesk stil. Murad fasad och med små torn på var sida. Hela byggnaden omges av en välskött pittoresk trädgård. Inredningen är gammaldags och charmigt stämningsfull. Vi ryggar för priset först och receptionisten tittar på oss och säger med brokig engleska ”What can you pay?” Lite överumplade av att det faktiskt går att pruta förhandlar vi oss till ett rimligt pris.

Det börjar bli kväll och vi ger oss ut för att utforska omgivningen. Efter ett tag slår vi oss ner på en mysig pizzeria i närheten av hotellet. Vi avslutar sedan kvällen med en Irish Coffee på en flashig bar. Lite jetset-känsla över det hela.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s