Ny mur, ny plats

IMG_1389

En härlig morgon. En del turister börjar strömma in, men det är ännu relativt lugnt och harmoniskt. Vi köper oss varsin croque monsieur och en juice och sätter oss i solen. Helhetsintrycket av den gamla muren som blänker i solen, havet som glimmar och den magiska atmosfären gör att vi uppryms av reslust och nyfikenhet och vi känner oss peppade att fortsätta vår färd.

Vi kör längs med kusten tills ringmuren uppenbarar sig framför våra ögon. Vi har kommit fram till Saint Malo. Väl innanför muren väljer vi att ställa bilen och gå runt för att leta upp boende för natten. Det är en genuin gammal stad som tar emot oss med öppna armar. Mysiga små gränder som alla tycks andas en egen historia kantas av restauranger, butiker och hotell. Ganska snabbt hittar vi ett hotell som vi bestämmer oss för. Nu kommer tricket att hitta tillbaks till bilen och sedan hitta ett sätt att köra till hotellet. Överallt är enkelriktat och det är lätt att bli virrig när varje gathörn är likt det andre. Men efter lite cirkulerande lyckas vi ändå hitta en bra parkering nära hotellet.

Efter en härlig lunch i ett litet gathörn är det på med badkläderna. Genom ett hål i muren leder en trappa ner till en utav stränderna. Det är en vacker strand och havet ser inbjudande ut. Jag sticker i stortårn i vattnet och tror nästan att den fryser till is. Det extrema tidvattnet gör att havet aldrig värms upp så att säga att det är svinkallt är ingen överdrift. Så det blir ett väldigt snabbt dopp och sedan lapa sol på stranden resten. Men det är inte helt fel heller.

Vi gör i ordning oss för kvällens aktiviteter. Restauranger behöver man inte leta efter, det svåra är att välja en. Tillslut fastnar vi för en pizzeria och slår oss ner. Det är en härlig kväll, dock lite kyligt i skuggan av muren. Efter middagen går vi vidare till en bar där et är livemusik och livat värre. En drink här får avsluta denna dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s