En undangömd värld

IMG_1057

Plötsligt blir det helt svart. Trevande tar jag några simtag framåt, rädd för att stöta in i klippväggen. Vattnet gungar rytmiskt framåt och jag känner närvaron av andra som vevar med sina armar och ben. Men ändå känner jag mig helt ensam, måste vara det totala mörkret. Det är faktiskt ganska läskigt. Vi befinner oss i ett svart hål, det är öppningen till Smaragdgrottan på ön Koh Mook. Så plötsligt ser jag ljuset i tunneln. En liten lagunformad sandstrand uppenbarar sig. Stranden är kantad av palmer och omges av höga klippväggar. Genom kristallklart vatten vadar vi i land. Det hela känns overkligt. Som ett hemligt litet paradis inuti en stor sten. Smaragdgrottan, eller Tham Morakot som den heter på thailändska, var förr ett gömställe för landets pirater. Tanken på gömda skatter gör platsen ännu mera mytomspunnen och surrealistisk. Vi får bara lov att stanna inne i grottan en liten stund så att vi ska hinna ut i god tid innan tidvattnet stiger. Då kommer man nämligen inte ut utan blir strandsatt tills nästa dag. Skulle kanske inte vara så illa i och för sig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s